Motorozik a Jóban-rosszban sztárja

  Tallós Rita, a népszerű Jóban Rosszban Helenjének ha úgy tartja kedve, felpattan motorjára, és azzal érkezik a színházi próbákra. Minden nap jár aerobikra, de a korcsolyától, raftingtól kezdve a vízisíelésig minden őrültségre kapható. Beszélgetésünkkor csak egy dolgot tudott mondani, amire nem vállalkozna – a Bungee-Jumping. Saját bevallása szerint is kicsit őrült nő.  

 

  Apukám Balog János, ma 82 évesen is remekül néz ki, csodálatra méltó, hogy aktívan síel, a Nemzetközi Újságíró Síszövetség magyar szakosztályának hosszú évekig volt a csapat-kapitánya. Nekem sífutó lécem is van, ha télen úgy érek haza, hogy esik a hó, este nyolckor is felcsatolom a léceket, és elindulok itt a környéken, vagy átmegyek anyámékhoz, akik szerencsére elég közel laknak hozzánk.

 

Mindig egyedül szoktál sífutni?

Édesapámmal pedig a hármashatár- hegyi pályán szoktunk futni, csak sajnos a gyalogosok sokszor letapossák a nyomtávokat - nem tudják, mik azok.

 

Úgy hallottam motorozol is…

Az nagy szerelem, már 18 évesen volt egy Babettám, nem is akármilyen. Egy kedves barátom lefújta króm színűre, senkinek sem volt olyan! Ez még Nyíregyházán történt, ahol a színház alapítója voltam, még a főiskola előtt. Akkoriban még nem volt kötelező a bukósisak, és a derékig érő szőke hajammal elég nagy feltűnést keltettem. Azóta sok motorom volt, most egy Aprilia van.

 

Mit szólnak gyermekeid, szeretteid ehhez a szenvedélyedhez?

Már megszokták, hogy ilyen bolond vagyok, anyukám persze tördeli a kezét néha. A húgom fiával néha szoktunk a ház mögötti gyakorló pályán motorozni.

 

Saját gyerekeiddel szoktál valamit sportolni?

Igen, a fiam igényli az "anyás-napokat", amikor kettesben csinálunk valamit. Nemrég korcsolyázni voltunk. Én a görkorit is felcsatolom, ha kell! Jakab most Amerikában van, nyelvet tanul, világot lát. Természetesen hiányzik, de örülök, hogy van egy ilyen jó lehetősége megtanulni a nyelvet. A lányom, Paula már 16 éves, ő jobban szereti a saját idejét beosztani. Mi inkább vásárolni járunk együtt. A gyerekeim már kicsi korukban is nagyon önállóak voltak, nem hiszem, hogy akkor lennék jó anya, ha folyton a szárnyaim alatt tartanám őket.

 

Az aerobikra mikor jut időd a színházi szerepeid és a Jóban-rosszban felvételei mellett?

Nyolc éve kezdtem el, és azóta is szinte minden nap járok a közeli edzőterembe. Reggelente elviszem a gyerekeket a suliba, és általában nyolctól járok órákra. Mindent kipróbáltam már, a spinningtől kezdve a pilatesig, most a legújabb egy Bikram’s Yoga elnevezésű jóga óra, ahol a termet negyvenöt fokra fűtik fel. A végén a lazításnál a földön feküdve megfordult a fejemben, hogy vajon fel tudok-e majd állni, vagy úgy kell majd kihúznia valakinek a teremből. De legközelebb is megyek, egyrészt szeretem az ilyen őrült dolgokat, másrészt a munkám miatt is törődnöm kell magammal. Az Őrült nők ketrecében például már tíz éve játszok, és nem mindegy, hogy a közönség elborzad-e a látványtól, ha felmegyek a színpadra.