EGy férfival egy életen át?

  Van aki bevallja, van, aki tagadja, hogy félrelép. Őszinte választ nehéz kicsikarni a nőktől erre a kérdésre. a médiában, színházban szereplők hozzászoktak a nyilvánossághoz. Velük beszélgettünk a kényes témáról.  

 

 

"Szerelmes típus vagyok"
Tallós Rita színésznő, a Jóban Rosszban üzletasszonya

Gyöngy Online: Tizenkét éves házasság után váltál el, többször éltél hosszú ideig párkapcsolatban. Van értelme ezek után megkérdezni, el tudod-e képzelni, hogy csak 1 férfit szeretsz az életben?
Rita:
Dehogy tudom! Csak a férfiak akarják elhitetni a világgal, egyedül nekik van joguk több nőhöz. A nőkre ugyanúgy érvényes a promiszkuitás. Be kell menni egy aerobik öltözőbe és meghallgatni a csajokat. Nem hiszik el, ha valakinek nincs szeretője a férje mellett. Ebben nincs semmi kivetnivaló. A nőknek is vannak igényeik. A másik véglet, hogy sajnos sokan gyávák kilépni egy rossz házasságból.

Gyöngy Online: Te mielőtt kiléptél, félreléptél?
Rita:
Úgy történt, hogy visszaadtam. Huszonhat évesen mentem férjhez. Két gyerekünk született, a család kedvéért fallal vettem magam körül, nem létezett más számomra. Amikor kiderült, hogy a férjemnek viszonya volt egy kolléganővel, botrányos idők jöttek. Nem bosszúból, inkább önbizalom növelés céljából elfogadtam egy mérnök udvarlását, akivel nem jött össze semmi, mert azt akarta, hogy előbb váljak el. Ment a pengeváltás, éjszakákon át lelkiztünk, de a gödörből nem ő húzott ki. Megráztam magam, beadtam a válópert, és a saját életemet kezdtem élni. Persze a válás nehéz volt két kisgyerekkel, de ez nem tartozik a témához.

Gyöngy Online: Minek a házasság, ha mindketten másfelé kacsingatnak?
Rita:
Ha legjobban működik is a kapcsolat, jöhet egy új, megkívánhatsz valakit, vagy téged unnak meg. Ma már belátom, hogy a világ nem fekete és fehér. Mit tudhatom, hogy a partnerem mikor szeret bele a gépíró kisasszonyba? Másfelől úgy gondolom, ha egy nő tudja, mi az orgazmus, akkor nem ránt magára mindenkit, ellentétben a férfiakkal. Nekem harmincnyolc évesen volt egy meghatározó kapcsolatom. Az úr tudtára adtam, hogy hetente kétszer 3-tól 6-ig tegye szabaddá magát. Úgy meglepődött, hogy belém szeretett.

Gyöngy Online: Van bevált hódítási trükköd?
Rita:
Soha nem játszom meg magamat. Szerelmes típus vagyok: remeg kezem lábam, végem van, meghalok. Általában idősebbekbe szerettem bele, de flörtöltem jóval fiatalabb fiúval is, évekkel ezelőtt. Elkábított a kék szemével, s nem csak engem. Őt meg a színésznők, beleszeretett más kolléganőmbe is, a felesége is szakmabeli.

Gyöngy Online: Kíváncsivá tettél.
Rita:
De téged kötelez a szakmai titoktartás.

Gyöngy Online: A kapcsolataidban kitartó vagy?
Rita:
Nem volt olyan sok pasim, mint gondolják. Tizennyolc-húsz éves koromban a fiúk féltek tőlem. Emlékszem, az újságíróbálon az apámmal táncoltam, senki nem mert felkérni. Ma én bámulom a fiatal vízipólósokat, istenien mutatnak a vízből kiszállva, de ügyet sem vetnek rám. Csak azért nem kesergek ezen, mert mit is kezdhetnék egy szép testtel, azon kívül? Mégsem lehet örökké a gólokról társalogni! Egy bizonyos szintnél nem adom alább. Sok jelentkező megijed a szarkasztikus humoromtól, a szókimondásomtól. Másoknak meg épp ez imponál.

Gyöngy Online: Nem nézed le a férfiakat?
Rita:
Soha. És nem vagyok emancipált nő. Nyitott a személyiségem, könnyen ismerkedem, szeretek beszélgetni, örülök, ha leszólítanak, és néha megadom a számom. De nem kezdeményezek, hiszen a vad sem megy oda a vadászhoz, ugyan, mikor lövi le. Kende Péterrel voltunk egy rendezvényen, amikor megláttam, majd később megismertem mostani páromat, Iványi Györgyöt. Szerelem első látásra? Mindenesetre kérdezősködtem utána, mégis ő hívott fel. Ha nem teszi meg az első lépést, ma is csak kedvesen köszönnénk egymásnak. Arra is hagytam időt, hogy elkápráztathasson. Hatodik éve élünk együtt, most éppen külön lakásban, de ez csak jót tesz a kapcsolatunknak.

Gyöngy Online: Megérkeztél a végállomásra?
Rita:
Ha létezik olyan, akire érdemes lecserélni? A partnerem nem haragudhat, mert tudja, hogy lejjebb nem adom, márpedig az én mércém igen magas. Szeresse a nőket, a művészeteket, a szexet, a vitorlázást, a lovaglást, utazást, legyen művelt, kulturált, jó humorú, kitűnő ízlésű, beszéljen angolul, győzze le a sárkányt legalább kéthavonta, rendelkezzen biztos egzisztenciával – és nem utolsó sorban imádja a gyerekeimet. Jelentkezők leveleit kérem a kiadóba. Addig is rajzolok magamnak egyet.

Gyöngy Online, B. Tóth Ágnes